Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γρίφοι από το 4ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω προς το 2/Θ Νηπιαγωγείο Ιουλίδας Κέας

Αγαπητοί συνάδελφοι στην Κέα, σας ετοιμάσαμε τους γρίφους σας!
Προσπαθήσαμε να τους κάνουμε όσο πιο δύσκολους μπορούσαμε για να σας ταλαιπωρήσουμε λιγάκι!




Το παπάκι της Ιουλίδας: «Έχει ελατήριο, είναι χοροπηδηχτό, έχει κεφάλι και ουρά και μία μόνο θέση.  Θα το βρεις κοντά σε μία εκκλησία».

 

Μικρή Τσουλήθρα: «Κοντά στην Άριελ τη γοργόνα, θα βρεις μια σκάλα με χοντρά πόδια σαν παπούτσια να ανέβεις και κάτι κόκκινο για να κατέβεις».


Ποντίκι: «Αν ήταν αληθινό, θα είχε πόδια για να περπατάει γρήγορα, θα ήταν γκρι με ροζ μυτούλα και ουρά και θα έτρωγε μόνο τυρί. Πάνω του έχει ένα χαμογελαστό προσωπάκι»


Μεγάλη τσουλήθρα: «Μοιάζει με σπίτι αλλά δεν είναι. Έχει σκεπή και βίδες.   Έχει 4 πόδια ξύλινα και σιδερένια αλλά δεν περπατάει.  Τα πόδια τα χρησιμοποιεί μόνο για να στέκεται. Κρατιέσαι από τα κάγκελά του για να ανέβεις και πετάς για να κατέβεις».


Δανειστική βιβλιοθήκη: «Κάθε Παρασκευή που πηγαίνεις εκεί με τη μαμά σου μια κουκουβάγια σε κοιτά από ψηλά. Έχει αριθμούς και πολύχρωμες εικόνες που τις κρατά ένα πράσινο λάστιχο για να μην πέσουν».


Καναπές: «Είναι πράσινο σαν λιβάδι, έχει πολύ χώρο και το χρησιμοποιούμε για να καθίσουμε, να ξαπλώσουμε και για να δούμε τηλεόραση»


Τραμπάλα: «Είναι κίτρινο, κάθονται 2 παιδιά το ένα απέναντι από το άλλο, έχει χερούλια για να κρατιέσαι και τα πόδια σου τα ακουμπάς σε κάτι που μοιάζει με θαλασσινά κύματα».


Κουζίνα: «Αν διψάσεις μπορείς να πας να πιεις νερό. Αν θέλεις μπορείς να μαγειρέψεις και να πλύνεις τα πιάτα σου και τις κατσαρόλες σου. Αν θέλεις μπορείς να πιεις τσάι από την κίτρινη τσαγιέρα. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο μπορείς να το σηκώσεις και να μιλήσεις……αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αληθινό για όλα είναι φτιαγμένα από πλαστικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε να δούμε το σχόλιό σας!